Manual

» Start
» Bokföring
» Rapporter
» Inställningar

Övrigt

» NyheterSnabbare sidladdningar


Sidor laddar nu upp till 300% snabbare efter vår flytt till en ny serverplattform. Vi har under de senaste veckorna gradvis gått live med en ny serverplattform för Kapitas. Inatt slutfördes flytten av de sista systemen till den nya plattformen.

Det finns ett flertal olika förbättringar såsom kraftigt förbättrad prestanda som märks genom snabbare sidladdningar, lägre latens genom geografisk positionering samt full redundans där Kapitas körs i två olika datacenter live alltid. Plattformen har även självläkande funktionalitet där den automatiskt detekterar servrar med problem och roterar bort dem ur produktion samt sätter upp nya fungerande servrar.

Vi har även ytterligare stärkt våra backuprutiner. Vi tar backuper på Kapitas strömmande inkrementellt och varje minut sker en snapshot som lagras i två olika datacenter. Utöver det så tar vi även en full backup varje dygn som lagras krypterat i ett datacenter i utlandet hos ett annat företag skiljt från vår vanliga hostingleverantör. Backuper testas för återställning vid återkommande intervall.

Flytten har gått smärtfritt och vi ser fram emot att nyttja den nya plattformen för de alla de funktioner i Kapitas vi håller på och bygger.


Publicerad 2023-11-05